30 Maj 2019

Stalna evolucija brenda Jeep®

Stalna evolucija brenda Jeep®

  • Prelep pejzaž jezera Garda, blizu zamka Lonato, upravo je bilo poprište ekskluzivne prezentacije novog plug-in hibridnog električnog modela Jeep® Renegade.
  • Nova tehnologija plug-in hibridnog električnog (PHEV) modela uzdiže vrednosti brenda Jeep: s jedne strane, kada se primeni na verziju Trailhawk, dodatno povećava njene performanse u terenskoj vožnji; s druge strane pojačava elemente porodice Jeep tokom svakodnevne upotrebe.
  • Brend je odabrao posebnu lokaciju za predstavljanje svojih najnovijih proizvoda, među kojima je i novi eksterijer Trailhawk za modele Compass i Cherokee, kao i demonstraciju neočekivano prijatnog iskustva vožnje novog modela Jeep Wrangler u svakodnevnom okruženju.
  • Jeep Compass, najurbaniji model u celoj Jeep liniji, opremljen je novim Trailhawk enterijerom za vožnju kako u urbanoj džungli tako i u netaknutoj prirodi.
  • Fokus na Jeep Cherokee - 45 godina istorijata i četiri miliona vozila prodatih širom sveta. Novost u ponudi je 2,0-litarski turbo benzin motor sa direktnim ubrizgavanjem koji isporučuje 272 KS (270 KS), kao i nezaustavljivi specijalista za ternesku vožnju, model Trailhawk, koji je osvojio oznaku „Trail Rated“ tako što se uspešno izborio sa nekim od najtežih lokacija na planeti.
  • Legendarni Wrangler se pokazao kao vrlo sposobnim u gradskom saobraćaju, sa 2,0-litarskim turbo benzin motorom sa 270 KS i 2,2-litarskim turbo dizel motorom sa 200 KS uparenim sa osmobrzinskim automatskim prenosom. Po prvi put opremljen je sa dve korisne funkcije za svakodnevnu vožnju - sistemom upozorenja za čeoni sudar (Foward Collision Warning) i adaptivnim tempomatom.
  • Jeep, brend koji žene vole: više od 20% kupaca Jeep-a su žene koje su prepoznale vrednosti američkog brenda.
  • Jeep Renegade 2019. unapređen je opremom Jeep® Authentic Accessories koje proizvodi Mopar® takođe će biti predstavljen na ovom međunarodnom događaju.

 

Sa brendom Jeep® nikada nije dosadno, a 2019. je godina evolucije koja ostaje verna vrednostima koja su u srcu brenda već skoro osamdeset godina. Jeep je oduvek bio pionir novih segmenata i tehnologija: Njegova legenda započeta je 1941. godine sa modelom Willys-Overland, prvim 4x4 vozilom, zatim 1946. sa Willys Wagon, koji je prvi uveo koncept terenskog vozila. Njegova superiornost u pogledu terenskih sposobnosti nikada nije dovedena u pitanje. Komfor, lakoća rukovanja i povezanost su povećani vremenom, zajedno sa performansama Jeep SUV-ova na svim terenima.
Danas, brend Jeep pravi još jedan korak napred, na stalnom putu ka elektrifikaciji, koja se integriše u neprevaziđeni tehnički raspored svakog Jeep SUV-a, i čini Jeep Renegade vozilom apsolutne slobode, sposobnim da podigne svoje kvalitete na viši nivo uz pomoć jedne od najnaprednijih ekoloških tehnologija.
Neočekivana oluja, velik sneg, ili jednostavnije, put sa rupama. Svaki dan se u našim automobilima suočavamo sa uobičajenim urbanim avanturama koje nekad pretvore normalno putovanje u izazovni poduhvat. Zato, dovoljno je da se oslonimo na Jeep SUV-ove, jedina vozila koja mogu da obezbede komforan i bezbedan put u svim vremenskim uslovima tokom cele godine, na betonu ili na stazama, u velikim i malim gradovima, jer su opremljeni istom tehnologijom koja je prilagođena najnepristupačnijim i najizazovnijim uslovima.
Dakle, iako su najekstremniji poduhvati normalni za pionira terenske vožnje, postoji još jedan nivo prilagođenosti koji čini Jeep SUV-ove savršenim za svakodnevni život, za vožnju dece u školu ili odlazak na posao u gužvama. Drugim rečima, sesti iza volana Jeep vozila znači imati mogućnost da pobegnete od svakodnevne rutine, u kompletnom miru, i osetite ideju slobode koja je možda manje ekstremna ali ne i manje uzbudljiva. Jedna od tajnu uspeha Jeep SUV-ova je to što se oslanjaju na legendarne mogućnosti terenske vožnje i najmoderniju bezbednosnu opremu, jer čak i u svakodnenom kontekstu, kao na primer na ulicama evropskih glavnih gradova ili na prašnjavim stazama u brdima, nekada vam je potrebna pomoć najsofisticiranije tehnologije kako biste se izborili sa neočekivanim preprekama.
Kako bi zadovoljili mušterije koje žele Jeep SUV sa još više efikasnosti i komfora, posebno za svakodnevnu vožnju, brend nastavlja da uvodi inovacije u SUV kategoriji, koju je i izmislio. Bez odricanja od mogućnosti terenske vožnje po kojima je brend poznat, današnja Jeep porodica na tržište izlazi kao jedna od najnovijih i najkompletnijih, sa pet modela koji predstavljaju pet glavnih segmenata kategorije. Evolucija je zasnovana na pristupu bez kompromisa, koji cene mušterije širom EMEA regije, što potvrđuju rezultati u prodaji. U prvom kvartalu 2019. godine brend Jeep je nastavio da raste sa ukupno 45.900 novih registracija modela u Evropi (4.700 više nego u prvom kvartalu 2018.) i konsolidovao je svoj dueo na tržištu. Ovo znači još jednu godinu sa dvocifrenim rastom (+11,4% u odnosu na isti period prošle godine), što je iznad industrijskog proseka na glavnim tržištima, kao što su Nemačka i Španija. Pored toga, prodaja skoro svih modela brenda Jeep je porasla, sa posebno dobrim rezultatima modela Jeep Cherokee i Jeep Wrangler.
Činjenica da brend Jeep vole žene vozači takođe treba da se istakne. Zapravo, već mesecima za redom, brend raste kod ove kategorije mušterija, koja danas čini više od 20% ukupnog broja ljubitelja koji su izabrali svoje vozilo iz Jeep asortimana. To je dokaz da vrednosti brenda mogu da zadobiju poverenje žena, koje u Jeep-u vide vozilo koje odražava njihov identitet.
Kako bi predstavio ceo asortiman i novosti, američki brend organizovaće specijalan događaj u blizini prelepog jezera Garda u Italiji. Ovaj događaj će proslaviti neočekivanu stranu Jeep SUV-ova: onu koja omogućava više komfora i performansi, što ulepšava iskustvo vožnje čak i u običnoj, svakodnevnoj vožnji.

Compass, najurbaniji od svih Jeep modela, danas je dostupan i u Trailhawk verziji

  • Fokus će takođe biti i na modelu Jeep Compass, najprodavanijem Jeep modelu u Evropi, sa 20.600 prodatih vozila u prvom kvartalu ove godine (povećanje od 11,5% u odnosu na prvi kvartal 2018.) Kako bi zadržao lidersku poziciju, učinjen je još  zanimljivijim, kombinovanjem poznatih Jeep mogućnosti terenske vožnje i odlične dinamike vožnje sa bezvremenim dizajnom najautentičnijeg Jeep stila i visokotehnološkiim funkcijama. Na primer, sve verzije su opremljene novim benzin i dizel motorima koji su usklađeni sa E6D-Temp standardom i dodatno su unapređene vrhunskim informativno-zabavnim sadržajima, uključujući novi 7-inčni radio. Jedna od najvažnijih novina u okviru  linije Compass  je Trailhawk, paket opreme posvećen svima koji su umorni od urbane džungle i koji žele da istraže netaknutu prirodu. Zato, najurbaniji Jeep model pretvara se u pravog terenca zahvaljujući posebnoj opremi za terensku vožnju, uključujući Jeep Active Drive Low 4x4 sistem, sa odnosom između osovine i redukcije od 20:1 u ekskluzivnom Selec-Terrain Rock modu. Opremljen 2,0-litarskim MultiJet II motorom sa 170 KS i devetobrzinskim automatskim prenosom, Compass Trailhawk sadrži bogatu standardnu opremu, uključujući UconnectTM NAV od 8,4".

Novi Cherokee Trailhawk, neosporivi pionir kategorije
Sa istorijatom dugim 45 godina i četiri miliona vozila prodatih širom sveta, Jeep Cherokee nije samo najsposobnije terensko vozilo u kategoriji već i jedan od najprilagodljivijih SUV-ova srednje veličine na tržištu. Danas je i dalje jedan od najcenjenijih Jeep modela na evropskom tržištu. U prvom kvartalu, prodaja je porasla oko 33% u odnosu na prvo tromesečje 2018. godine. To je rezultat značajnih izmena sprovedenih prošle godine u oblasti dizajna, funkcionalnosti, performansi, povezanosti, bezbednosti i sistema pomoći pri vožnji. Jedan od važnih događaja bio je debi novog 2,0-litarskog turbo benzin motora sa direktnim ubrizgavanjem na Sajmu automobila u Ženevi, koji omogućava ekonomičnost potrošnje goriva i performanse u svakodnevnim avanturama, i sada je dostupan u Jeep salonima širom Evrope. Sa snagom od 272 KS (270 KS) i obrtnim momentom od 400 Nm, novi motor upotpunjuje ponudu motora dostupnih na evropskom tržištu. Benzin motor od 2,0 litra je uparen sa devetobrzinskim automatskim prevozom i, u zavisnosti od tržišta, četiri različita sistema pogona na četiri točka: Jeep Active Drive I, Jeep Active Drive II i Jeep Active Drive Lock. Novi 2,0-litarski motor od 272 KS takođe napaja nezaustavljivu Trailhawk verziju koja upotpunjava porodicu terenskih specijalaca sa dodatnim 4x4 performansama za mušterije koji žele najbolje performanse na svim terenima. Trailhawk porodica modela takođe ponosno nosi Trail Rated značku koja se dodeljuje samo po uspešnom završetku mukotrpnih testova na nekim od najsurovijih terena na svetu.
Wrangler, najsposobniji ikad
Opremljen najsofisticiranijim elementima za terensku vožnju, legendarni Wrangler je najsposobniji ikada, nudeći poboljšan komfor, povezanost i lakoću rukovanja čak i u svakodnevnoj gradskoj vožnji. Ukratko, model koji je najbolji izbor za avanture izvan staza je takođe i vrlo zgodno vozilo za urbani saobraćaj, sa prefinjenom dinamikom u svakodnevnoj vožnji. Pored 2,2-litarskog dizel motora, sada je dostupan i sa novim 2,0-litarskim turbo benzin inline motorom sa četiri cilindra koji je posebno pogodan za gradsku vožnju. Ovaj benzin motor garantuje glatku proizvodnju snage (270 KS na 5.250 rpm, sa obrtnim momentom od 400 Nm na 3.000 rpm) i opremljen je Engine Stop-Start (ESS) sistemom i osmobrzinskim automatskim prenosom. Nadalje, po prvi put u istoriji, nova generacija Wrangler-a opremljena je sistemom upozorenja na čeoni sudar i adaptivnim tempomatom, dva bezbednosna sistema koja su vrlo korisna u svakodnevnom životu (oba su dostupna kao opcije). U prvom kvartalu ove godine, prodaja modela Jeep Wrangler se više nego udvostručila u odnosu na prvi kvartal 2018. nakon što se već duplirala tokom cele 2018. godine u odnosu na celu 2017. Ovaj uspeh je dodatno potvrdilo nekoliko međunarodnih priznanja koje su dodelile evropske publikacije.

2019 Jeep Renegade uz upotrebu dodataka iz ponude Jeep® Authentic Accessories kompanije Mopar®
Novi Renegade 2019 je bio izložen na međunarodnom sajmu dodatno ulepšan odabir dodatne opreme kao sastavnog dela bogatog portfelja sačinjenog od više od 130 komada dodatne opreme razvijene od strane Mopar-a, brenda koji je posvećen proizvodima za post prodaju i uslugama za potrebe svih modela FCA grupe.  Ovi navedeni dodaci omogućavaju nekoliko vidova prilagođavanja novog modela individualnom izgledu novog modela kako bi izrazio njegovu dvojnu prirodu – one koja potpada pod tzv. urbani izgled i opasniji izgled koji priliči jednom terencu.
Sa spoljne strane, Renegade je ulepšan belom bojom sa originalnom kamuflažnim šablonom na haubi, kao i opcionim satensko sivim prednjim rešetkom i poklopci ogledala koji se mogu konfigurisati na automobilu prilikom kupovine zahvaljujući inovativnoj Mopar Custom Shop prodavnici delova.
Automobil takođe koristi Jeep® Performance Parts oznaku koja dodatne delove posebno razvijene od strane Mopar-a kako bi se osigurala maksimalna zaštita i najbolje performanse van puta, kao što su donja zaštitna ploča menjača, bočne zaštine šine, zadnji blatobrani i jedinstveni set pedala.Proces prilagođavanja po želji korisnika je dodatno poboljšan bočnim lajsnama, felnama od 19 inča, zadnjom pločom protiv habanja, prednjom pregradom i unutrašnjim okvirima.

Osvežen u 2018, Jeep Renegade 2019 sadrži dva noviteta- novi 1,3 litara Turbo T4 motor koji proizvodi 180 KS uparen sa devetostepenim automatskim menjačem kao i pogonom na sva četiri točka i novim posebnim S izdanjem modela, koji ostavlja utisak sportskog i metropolitanskog dizajna na automobilu. Ono što je posebno vredno istaći vezano za novi Renegade S su njegovi ekskluzivni detalji kao što su granitni kristal, posebne felne od 19 inči i unutrašnjost koja je u potpunosti crne boje sa premijumj sedištima i volanom.  Novi S takođe proširuje raspon nagrađivanog Renegade koji je nedavno prozvan za „SUV Urbain de l'Année 2019“ u Francuskoj i nastavlja da bude jedan od najprodavanijih Jeep modela u Evropi sa cifrom od 20.300 prodatih primeraka tokom prvog kvartala ove godine (+7.6% u poređenju sa prvim kvartalom 2018.godine).  Ono što posebno doprinosi njegovom komercijalnom uspehu je nov, visoko efikasan raspon motora, osveženi dizajn, poboljšana povezanost i funkcionalnost, uz čitav raspon naprednih sistema za povoć pri vožnji i bezbednost koji se primenjuje kao standardan na celokupnoj gami.  

Jeep Grand Cherokee, modernizovan informativno-zabavani sadržaj i moćna verzija Trackhawk
Grand Cherokee, najnagrađeniji terenac ikada, pre 27 godina osmislio je kategoriju „premijum terenska vozila“. Sa preko 6,4 miliona prodatih primeraka od kada je prvi put lansiran, ovaj model nastavlja da postavlja standarde u svojoj kategoriji.  U čemu je tajna? Tokom godina, redovno je oplemenjivan novim tehnološkim sadržajima i novim karakteristikama kako bi unapredio dinamiku vožnje po putu i mogućnosti terenske vožnje, i dostigao neprevaziđene performanse. Ove godine obeležava se lansiranje flote modela Grand Cherokee za 2019. godinu koja nudi modernizovanu unutrašnjost, novi informativno-zabavni sadržaj i nove tehnološke sadržaje sa ciljem da se unaprede udobnost i bezbednost.  Osim toga, flota uključuje   paket opreme modela Trackhawk, najmoćnijeg terenca masovne proizvodnje na svetu.  Ispod haube nalazi se 6,2-litarski V-8 motor od 710 KS koji dostiže maksimalnu brzinu od 290 km/s, a ubrzanje od 0 do 100 km/s dostiže za samo 3,7 sekunde.

Zanimljivost: tokom tradicionalnog festivala „Dani brzine na ledu Bajkalskog jezera“ koji se održao 2019. godine, model Jeep Grand Cherokee Trackhawk postavio je brzinski rekord vožnje po ledu za terenska vozila.  Kao što je potvrđeno od strane Ruske automobilske federacije (RAF), ovaj automobil je postigao prosečnu brzinu od preko 257 km/s na 1 kilometar sa startom u pokretu i preko 100 km/s sa startom iz mirovanja.  Prema GPS uređajima za praćenje, najveća brzina postignuta na ledu iznosila je 280 km/s.

Torino, maj. 2019. godine

Najnoviji video snimci

Napredna pretraga

Traži...

Od
Do
Traži

Slike


Preuzmite

Povezane slike


Datoteka priloga


Linkovi