06 Mart 2018

Novi Jeep® Wrangler

 

  • Nepobedivi šampion terenske vožnje, potpuno novi Jeep® Wrangler je najsposobniji model do sad koji pruža najveće nivoe komfora i upravljanja za svakodnevnu upotrebu.
  • Sa dva sistema 4x4 pogona dostupna na zahtev - Command-Trac i Rock-Trac, Dana osovinama nove generacije, i Tru-Lock elektronskim diferencijalima, Trac-Lok diferencijalom za ograničeno proklizavanje i elektronskim otkačinjanjem stabilizacione poluge.
  • Moderan dizajn koji zadržava sve autentične stilske note legendarnog Wrangler modela sa nekoliko novih kombinacija za krov koje pružaju više slobode na vazduhu.
  • Biće dostupan u EMEA regiji u drugoj polovini 2018. u Sport, Sahara ili Rubicon konfiguracijama, sa 2 ili 4 vrata. Sahara modeli mogu biti opremljeni ekskluzivnim Overland paketom.

Nepobedivi šampion terenske vožnje i unikatno vozilo za svakodnevne gradske avanture, nova generacija legendarnog Jeep Wrangler modela pruža odličan nivo komfora i superiornu dinamiku vožnje. Poptuno novi Jeep Wrangler je jedinstveno vozilo koje je spremno da ispiše sveže, pionirsko poglavlje u legendarnoj istoriji brenda Jeep, priči koja je počela još 1941.

Sa ovim jasnim ciljem na umu, tradicionalni Jeep Wrangler je potpuno osvežen, a da je pritom ostao veran sebi, svojim legendarnim terenskim sposobnostima, autentičnom Jeep stilu i naprednim tehnološkim osobinama.

Rezultat je najsposobnije Wrangler vozilo ikad viđeno, spoj nenadmašnih tehničkih komponenti, koje, u  zavisnosti od konfiguracije, nude dva napredna sistema pogona 4x4, dostupnih na zahtev - Command-Trac i Rock Trac, uz Tru-Lock elektronske diferencijale, Trac-Lok diferencijal za ograničeno proklizavanje i elektronsko otkačinjanje stabilizacione poluge.

Od najgrubljeg terena do ekskluzivnih gradskih ulica, potpuno novi Jeep Wrangler se svuda snalazi savršeno, sa svojim modernim dizajnom, koji ostaje veran originalu, ali u kombinaciji sa više slobode na vazduhu i naprednim tehnološkim mogućnostima u pogledu bezbednosti i povezanosti.

Jeep Wrangler četvrte generacije dostupan je sa tri konfiguracije: Sport, Sahara i Rubicon - sve dostupne u varijanti sa dvoje ili četvoro vrata, kao i sa novim Overland paketom, ekskluzivnim za Sahara verziju, koji nudi prestižniji izgled.

Potpuno novi Jeep Wrangler stiže u Jeep salone u EMEA regiji u drugoj polovini godine.

Poboljšan legendarni Jeep 4x4 pogon koji ide svuda

Dizajniran da savlada najizazovnije staze van puta, Jeep Wrangler je rezultat više od sedamdeset pet godina pomeranja granica u razvoju 4x4 sistema. Od njih su dostupna dva 4x4 sistema: Command-Trac- u okviru Sport i Sahara konfiguracija, i Rock-Trac- dostupan u Rubicon varijanti, koja predstavlja najsnažniji i najsposobniji model za ofroud vožnju. Oba sistema su opremljena novim Selec-Trac dvobrzinskim razvodnikom pogona za stalno praćenje i upravljanje obrtnim momentom koji se prenosi  na prednje i zadnje točkove.

Konkretnije, Command-Trac sistem 4x4 pogona ima dvobrzinski razvodnik pogona sa prenosnim odnosom niskog opsega od 2,72:1 i prednjim i zadnjim osovinama sledeće generacije marke Dana.

Jeep Wrangler Rubicon modeli pružaju dodatne mogućnosti za terensku vožnju i opremljeni su Rock-Trac 4x4 sistemom, sa dvobrzinskim razvodnikom pogona sa prenosnim odnosom niskog opsega od 4,0:1, snažnim prednjim i zadnjim osovinama Dana 44 i Tru-Lok elektronskim diferencijalima kako bi savladao i najekstremnije terenske vožnje.

Rubicon modeli takođe pružaju dodatnu kontrolu i potpuno upravljanje vešanjem uz pomoć elektronskog otkačinjanja stabilizacione poluge. Ovaj sistem omogućava vozaču da otkači prednju stabilizacionu polugu kako bi dobio dodatnu snagu u točkovima za put po najtežim stazama.

Dostupni Trac-Lok diferencijal za ograničeno proklizavanje pruža dodatni obrtni momenat i trakciju tokom klizavih situacija sa niskim trenjem, kao što su vožnja po pesku, šljunku, snegu ili ledu.

Svaki Wrangler dobija oznaku „Testiran na stazi" koja garantuje njegove legendarne 4x4 kapacitete. Testiran na stazi podrazumeva rezultat teških testova obavljenih u sledećim oblastima: trakcija, vožnja po vodi, upravljanje, artikulacija i najmanje odstojanje od tla.

Moderan, autentičan Wrangler dizajn

Novi Jeep Wrangler zasnovan je na skulpturnoj estetici koja se odmah može prepoznati po tradicionalnim Jeep detaljima: od okruglih svetla do maske sa sedam proreza; od trapezoidnih lukova do vidljivih šarki; od vetrobranskog stakla na preklapanje do sportske poluge; od vrata koja se mogu skinuti do kabriolet konfiguracija sa čvrstim krovom ili mekim krovom.

Novi dezijn enterijera modela Wrangler je smeo i grub sa širokim stavom i nižim i većim prozorima za bolju vidljivost, posebno na ekstremnim stazama.

Dizajnerski tim brenda Jeep uneo je još moderniji izgled u novu masku sa sedam proreza koja sad prikazuje obe linije maske kako se spajaju sa svetlima, kao omaž legendarnom modelu CJ. Vrh maske karakterističnog oblika je nežno zaobljen radi bolje aerodinamike.

U verzijama Sahara i Rubicon, dostupna prednja svetla i LED svetla za maglu stvaraju čistu belu svetlost koja doprinosi upečatljivom izgledu modela Wrangler. Dnevna svetla sada formiraju oreol oko spoljnog oboda prednjih svetla, a standardna LED signalna svetla postavljena su na trapezoidne blatobrane. Otpozadi sijaju tradicionalna četvrtasta LED svetla.

Jeep Wrangler je jedinstven automobil zahvaljujući kombinacijama koje vlasnicima nude uživanje u avanturama na svežem vazduhu, i različita rešenja za vetrobransko staklo i krov koji omogućavaju potencijalnim kupcima da biraju neke od mnogobrojnih opcija za konfiguraciju.

Kao jedini autentični 4x4 potpuni terenac kabriolet na tržištu, novi Jeep Wrangler nudi različite kombinacije za krov kako bi obezbedio još više slobode u vožnji bez krova.

Potpuno nov, jednostavan za upotrebu pokretni krov Sky One-Touch podržava obećanje koje daje Wrangler za korisnost i avanturu time što omogućava putnicima da povuku potpuno razvijen krov pritiskom na dugme.

Ovaj krov priključiće se još dvema verzijama koje su dostupne za najnoviji Wrangler: novom mekom krovu Sunrider i lakom i jednostavnom za upotrebu čvrstom krovu od tri ploče Freedom Top koji se može skinuti.

Meki krov Sunrider poboljšan je dodatkom dva nova luka kako bi se lakše poduprlo platno. Ovaj novi dizajn doprinosi prigušivanju buke od vetra i omogućava da se krov lakše postavi u polupodignut ili potpuno podignut položaj.

Modularni čvrsti krov Freedom Top ima trodelnu strukturu koja je jednostavna za korišćenje. Krov je takođe poboljšan uvođenjem lakših ploča Freedom i unapređenih brava koje omogućavaju brže skidanje i postavljanje čvrstog krova. U zavisnosti od verzije, čvrsti krov Freedom Top dostupan je u boji karoserije ili u crnoj boji.

Ekskluzivni paket Overland donosi prestižnjiji izgled opremi verzije Sahara. U paketu se nude alu-felne od 18 inča, maska hladnjaka u boji karoserije sa svetlijim prorezima i okvirima farova, čvrsta navlaka za rezervni točak u boji karoserije i Overland logo. Unutrašnjost je presvučena kožom i LED svetla stilski su uklopljeni sa jedinstvenim eksterijeom paketa Overland.

Novi izgled unutrašnjosti koji nudi udobnost i funkcionalnost

Izgled unutrašnjosti novog modela Jeep Wrangler kombinuje autentični dizajn, raznovrsnost, funkcionalnost i prirodan izbor pri upotrebi opreme, pored modernije i udobnije kabine zahvaljujući korišćenju materijala i detalja visokog kvaliteta.

Izvajana centralna konzola inspirisana nasleđem u skladu je sa položenim dizajnom kontrolne table i sportskim detaljima koje diktira izbor modela. Ručno presvučena instrument tabla donosi površinu meku na dodir sa naglašenim šavovima na modelima Wrangler Sahara.

Paneli na vratima vozača i suvozača meki su na dodir i imaju duže naslone za ruke radi veće udobnosti.

Jeep Wrangler oduvek se isticao svojom funkcionalnošću i sposobnošću da pruži svojim kupcima mogućnost uživanja u svakoj avanturi uz najveću moguću udobnost. Najnoviji Wrangler nije izuzetak, nudeći dobro iskorišćen prostor, izdržljive mrežaste džepove koji se pružaju celom dužinom vrata, držače za čaše i razna mesta na koja se može postaviti telefon.

Pouzdana karoserija montirana na šasiju kao srž performansi legendarnog brenda Jeep

Zahvaljujući svojoj konstrukciji karoserije pričvršćene na šasiju i vrhunski osmišljenom sistemu oslanjanja sa petostrukom vezom, Wrangler donosi performanse pogona 4x4 koje postavljaju standarde, uz unapređenu dinamiku vožnje na putu, bezbednost putnika i udobniju vožnju.

Model Wrangler nastavlja da koristi dokazano uspešnu konfiguraciju oslanjanja na navojima sa petostrukom vezom. Prednje vešanje uključuje krak za lateralnu stabilnost i četiri kraka za stabilnost po dužini, dok zadnje vešanje sa petrostrukom vezom sadrži dva gornja i dva donja kraka od kovanog čelika za stabilnost po dužini i „Panhard"  šipku za lateralnu stabilnost osovine.

U Torinu, 6. mart 2018. godine

 

Najnoviji video snimci

Napredna pretraga

Traži...

Od
Do
Traži

Slike


Preuzmite

Povezane slike